Om Gravlev Kød

OM GRAVLEV KØD



NATURPLEJE MED AFGRÆSNING:

KREATURENE TILBAGE I ÅDALENS VÅDOMRÅDER


Nu er der igen liv i Gravlev Ådal ved foden af Rebild Bakker. Flokke af græssende kreaturer har taget ådalen og de nye hegn i besiddelse og gennem deres naturpleje forvandler afgræsning langsomt den “langhårede ådal” til grønne enge. Hvis du tager turen rundt om Gravlev Sø, vil du møde de langhornede kreaturer på din vej omkring Gravlev sø. Dyrene kan være lidt nysgerrige, men er ellers ganske fredelige.


DANSK OKSEKØD HØJLÆNDER

SKOTSK HØJLÆNDERKØD - TIL DIG SOM VÆRDSÆTTER DYREVELFÆRD



De første “Højlændere” kom fra Skotland til Danmark sidst i 50’erne, og er efterkommere af den europæiske urokse, der efterfølgende har levet i store flokke i det skotske højlands barske omgivelser. De er i stand til at leve ude året rundt i alt slags vind og vejr på grund af deres tykke hårlag, som har utrolig gode egenskaber til isolering mod kulde og regn. Racen lever så vidt det er muligt af det, de kan finde på marken af græs og buske. I vinterhalvåret får de ekstra hø. Dette bevirker langsommere vækst modsat andet slagtekvæg.

Kødet har:

  • Tæt struktur, der giver en naturlig mørhed
  • Kødets lave fedtindhold kombineret med modning i kølerum giver et minimalt svind ved tilberedning.
  • Gennemsnitligt fedtindhold på ca. 4,5 procent, hvor de fleste andre kvægracer har et fedtindhold på ca. 15,6 procent
  • Et lavt kolesterolindhold på 40,0 mg hos Højlænderne, mod 66 mg for gennemsnittet af andre kvægracer (pr. 100gr)